Кухненски стелаж

Добре е, когато в кухнята има такова уединено място, където може да поставите всички буркани със сладко, сосове, подправки и дребни предмети от домакинството. Така те не само няма да хванат окото, но и ще имате много повече свободно пространство. И ако нямате такова място, за вас сме подготвили връзка с услуги по изхвърляне на стари мебели от етаж София.

От редакцията ни, отново за вас сме подготви уникален майсторски клас за правилното използване пространството зад хладилника.

Почти винаги има малко пространство, между уреда и стената, както заради мерките за безопасност, така и заради дъската. Някой държи нещо там, някой просто съхранява прах. Затова ние предлагаме да научите как да направите стелаж със собствените си ръце и никога повече да не се задълбавате в далечни чекмеджета в търсене на каквото и да било.

Как да си направим шкаф за книги - килер в кухнята

Благодарение на плъзгаща се платформа ще получите шест нови рафта, които ще бъдат напълно невидими за любопитни очи - истински кеш в кухнята. В този случай, дори ако насилвате рафтовете плътно, въздухът все ще циркулира, като не позволява на хладилника да прегрява.

Ще ви трябват:

2 колела;

2 дървени дъски 12,7 x 120,3 x 1,3 cm;

1 дървена дъска 61 x 122 x 1.9 cm;

2 дървени дъски 61 x 10.2 x 1.9 cm;

5 дървени дъски 61 x 10.2 x 1.3 cm;

6 стълба;

Писалка;

Винтовете;

Лепило.

Как да си направим шкаф за книги

Първо определете точното разстояние, между хладилника и стената. Широчината на дъските (същите 6 дървени дъски) ще зависи от него. Монтирайте дъските по размер, като се има предвид, че те ще са прикрепени към основата с дебелина няколко сантиметра.

Стойка за хладилник

Основата е правоъгълна дъска 61 х 122 х 1,9 см. Към дългите страни залепете дъските 12,7 х 120,3 х 1,3 см, към останалите две - дъски 61 х 10,2 х 1,9.

Рафтове зад хладилника

Закрепете готовата основа с болтове и продължете към рафтовете. В зависимост от това, какво ще има там, разстоянието може да е различно. Предлагаме универсален вариант: 11,4 см, 16,5 см, 16,5 см, 23,4 см, 28,6 см. Долният рафт е специално за литрови бутилки. Залепете и закрепете рафтовете с болтове.

Инсталирайте стълбовете, така че предметите да не падат, когато издърпате.

Последният етап са колелата и дръжката. Завийте ги в центъра от двете страни на дъното. Дръжката е в центъра на страничната дъска. Готово!

Внимателно следете дължината и ширината на дъските, по-добре е да отидете в магазина за строителни материали с точни измервания. Тази идея за декориране на рафтове в кухнята е универсална и е подходяща за банята, детската стая и коридора. Ако идеята ви харесва, такъв стелаж е повод да освободите кухнята с малко пространство в натоварения интериор. Вдъхновение за създаване на практични и прости неща за домашен комфорт винаги може да откривате, чрез нас - bozhil.com!

 

Оставете коментар

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.