Почистване на таван/и

Понякога за досадните работи все не намираме време и желание да ги свършим. Все отлагаме и отлагаме. Но рано или късно идва време, когато ще се наложи да сложим воля на мъка и да свършим отдавна отлаганите неща.

Едно от тези досадни ангажименти е свързано с почистването на отдавна занемарения таван. Едно доста просторно помещение, което не посещаваме и използваме. А, защо? Просто не ни се занимава. Добре проблема може да се реши много лесно. Поровете се в интернет намерете фирма за почистване на таван/и и половината от работата вече е свършена. Е, не от вас, а от хората от фирмата, но вие ще се наложи да им платите. Така стои въпроса щом вие не желаете да се заемете.

Ако пък сте стиснат и не ви се дават пари за подобно нещо спретвайте ръкави и започвайте работа. Преди обаче да започнете с почистване на таван/и е добре да се снабдите с няколко неща. Първото е предпазното облекло. Облечете някой стар анцуг и по възможност гумени ботуши или поне затворени обувки. На тавана може да има много неща, които да ви наранят краката. По този начин ще се предпазите от тях. Освен това се предполага да е и много мръсно и прашно за това обуйте нещо, което може спокойно да изхвърлите след това. Ако не да изхвърлите поне да можете лесно да измиете.

Друго важно нещо и дори задължително са ръкавиците. По-добре да са от по-дебелите или работни или домакински ръкавици. Отново с цел безопасност. Ако е много прашно и има изпражнения от гълъби непременно си купете и маска за лицето. В праха от изпълненията на гълъбите може да има много вредни бактерии, плесени, гъби, вируси и какво ли още не. Туберкулозният бацил така например е много заразен и може да остане жив в прах до няколко месеца.

Заболяване, което отново се завърна в нашата страна и вече се среща доста често. Така че предпазването при почистване на таван/и е от изключително голямо значение. Това е една от белите, които можете да си навлечете при това нелеко начинание. На таваните често се разхождат и представители на друга група животни, а именно гризачите. Те също не са безобидни. Така че, пазете се вие, за да сте живи и здрави и пълноценни още дълго.

 

Оставете коментар

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.