8 общи правила за почистване

През лятото всички искаме повече чистота, свежест и чувство за пространство. Ако ще да има общо почистване в къщата, започнете с изготвянето на подробен устройствен план и използвате съветите, които значително ще улеснят задачата.

Направете си план - ако случайно се налага да се местите в друг апартамент, то времето за почистване изразходват много повече. Започнете с помещенията, почистването, на които изглежда много трудно – особено в баня или кухня.

Включете асистенти и делегирайте власт - нека съпругът ви помогне за преместването на тежки предмети или разглобяване на рафтовете в килера, а децата въведат в ред своите нещата в ред в собствените си помещения.

Не забравяйте и за устройствата, които ще помогнат да въведете в ред бързо всичко. Едни от най-често срещаните грешки, направени по време общо почистване е липсата на елементарни импровизирани средства. Във Вашия арсенал трябва да функция прахосмукачката с мокра гъба за почистване от микрофибър (те поглъща влагата по-добре от нормалното), четка с дълга дръжка и модерни препарати. Така например, в линията на голямото почистване има ефективни инструменти, които позволяват лесно да се отървете от мазнините петна, мръсотия и мухъл в най-различни области, включително в банята и кухнята.

Заложете на силата си - почистването може да отнеме няколко дни. За да избегнете умората и да не намалите качеството на работата, разпределете задачите в няколко поредни дни. В крайна сметка, ако сте твърде уморени смятате, че вашата сила е на привършване? Починете си, гледайте филм или се разходете на чист въздух. Продължи с нови сили на следващия ден.

Имате две неща наведнъж - ако сте в състояние да съчетаете задачи, почистването ще отнеме по-малко време. Проверете срока на годност на продуктите, отървете се от мазните петна.

Обърнете внимание на ъглите и районите, които обикновено са трудни за достигане. Измийте горната повърхност на шкафовете и хладилника, измийте възглавници и одеяла, дюшеци, щори и корнизи.

Отървете се от всички ненужни нещата, които скоро не са влизали в употреба. Те претрупват килери, тавански помещения, тераси и места за съхранение. По-малките неща в къщата, по-лесно поддържат ред. Не съжалявайте за нищо изхвърлете всички с изтекъл срок, в счупен и празен ход . Новите, но ненужни неща (например лоши подаръци) може да опитате да продадете в сайт за обяви в интернет.

 

Поддържайте постигнатите резултати - доволни от начина, че е чисто в дома, опитайте се да поддържате ред и през следващите месеци, така че следващия път, пролетното почистване да не се изисква херкулесови усилия.

Оставете коментар

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.